Hoe vind ik mijn geluksnummers:

...in de Lotto of Staatsloterij ?Het is iets dat veel loterij spelers zichzelf afvragen; kan ik de Lotto winnen door loterij strategieën of is het volledig willekeurig ? Heeft degene die zijn ogen sluit en pijltjes gooit op een reeks getallen net zoveel kans om te winnen als iemand die gaat zitten en de wiskundige mogelijkheden gaat uitwerken van de winnende nummers? De waarheid is, is dat de kans op het winnen van de Lotto, met name de jackpot uiterst gering is Veel mensen kiezen willekeurige nummers, misschien kiezen ze wat er in hun hoofd opkomt op een gegeven moment of gebruiken de willekeurige nummer generators op internet, waarbij de computer voor je zal kiezen uit een bijna oneindige hoeveelheid nummers en combinaties van nummers.

Lotto nummers menuNIEUW: De Lotto Uitslagen vanaf 1974, meest voorkomende Lotto Getallen, de juiste analyse Strategie, ga naar:delottouitslagenDus hoe kies je een reeks nummers die je kansen verhogen op het winnen van een prijs in de Lotto ? Een Lotto strategie die we kunnen bekijken is de warme en koude nummer strategie. Volgens deze methode zijn warme nummers; degenen die onlangs getrokken zijn en koude nummers; die al een tijd niet getrokken zijn. Als u deze methode zou gebruiken, kunt u terecht op deze websiteen kijken welke Lotto nummers zijn getrokken in voorgaand jaar/jaren om aan de hand daarvan te bepalen welke Lotto nummers je gaat kiezen. *Kansen en kansvergroting (onderzoek):
Kansvergroting door rituelen.Kunt u kort omschrijven welk ritueel of welke rituelen u heeft?
 1. Weet niet/ geen antwoord 4%
 2. Overige antwoorden 11%
 3. Zelf de datum bepalen/geluksdag/geboortedatum 19%
 4. Gebruik geluksnummer(s ) 34%
 5. Zelf het eindcijfer bepalen 46%


Veel mensen hebben een persoonlijk geluksnummer. Als zij bijvoorbeeld een staatslot kopen, vragen ze om een lot dat eindigt op een 7 of op hun eigen geluksgetal. Bij het kopen van staatsloten zijn "ronde getallen" vaak favoriet, dat zijn nummers eindigend op nul (0) of op acht (8) (want de 8 heeft twee rondjes). Verjaardagen kunnen ook favoriete getallen zijn. *Populairste geluksnummers - Top 3
 1. Zeven (21%)
 2. Dertien (13%)
 3. Acht (10%)


Voor de introductie van het Kraslot 'Gouden 7' bleek dat 55 procent van de Nederlanders een geluksnummer heeft en gebruikt voor o.a. de Lotto of eindcijfers van een Staatslot. Mensen met een geluksnummer zijn tevredener met de hoeveelheid geluk in hun leven. De zeven wordt het meest ingezet om het lot een handje te helpen. Volgens deskundigen is dit niet voor niets; het geluksnummer zeven heeft namelijk echt invloed. * Kunt u kort omschrijven waarom u voor geluksnummers in de lotto / staatsloterij hebt gekozen? (onderzoek):
 1. Weet niet/ geen antwoord 22%
 2. Overige antwoorden 4%
 3. Heb ik vaker wat mee gewonnen 6%
 4. Je moet toch iets kiezen 9%
 5. Gewoon/ gewoonte 9%
 6. Een gevoel 13%
 7. Bijzondere datum (verjaardag/ trouw dag) 17%
 8. Bijgeloof 30%


Uit een analyse van De Lotto de moedermaatschappij van Krasloten, bleek dat 30 procent van de abonnees een zeven kiest bij het automatisch meespelen met Lotto. "Dat is bovenmatig veel," zegt Jaap Stavast, directeur Technologie & Ontwikkeling van De Lotto. "Is dat toeval, of zijn Nederlanders bijgelovig? *Kracht van de zeven verklaard:


"De populariteit van de zeven in Nederland komt door de invloed van de Bijbel waarin de zeven een heilig getal is," zegt Albert van der Zeijden, van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. "Verder krijgt een geluksnummer kracht door het geloof dat je er in hebt. Je wordt zelfverzekerder." In het westen wordt de zeven (7) als geluksnummer beschouwd. In de christelijke traditie waar het geluksnummer 7 vandaan komt zijn er meerdere geluksnummers, maar wordt 7 gezien als het getal dat het meeste geluk brengt. Drie (3) is echter ook een geluksnummer aangezien dit de drie-eenheid afbeeldt. Het getal tien (10) is het getal van de perfectie en drieëndertig (33) is het aantal jaren dat Jezus te leven had op aarde.

Maar het kiezen van geluksnummers blijft meestal beperkt tot leeftijden, verjaardagen, huisnummers en combinaties van...watalniet uit iemands omgeving, hadden we maar zo'n mooie kristallen bol die het ons kon vertellen. We kunnen natuurlijk ook het telefoonnummer bellen van dat kaartje dat onlangs in onze brievenbus werd gefrommeld van "Prof dr."..Hoekenukubelazeruh die dit waarschijnlijk allemaal belangeloos doet want hij kan alle kwalen, problemen en geldzorgen oplossen.

tijdmachine1

Nog mooier zou het zijn als we een aantal van die bovengenoemde dingen in een tijdmachine konden zetten en op die manier onze Lotto / Staatsloterij geluksnummers echt laten berekenen, dus bijvoorbeeld je geboortedatum of de trekkingsdatum gebruiken van de Lotto of Staatsloterij en ze laten reizen door de tijd met een tijdmachine en je geluksnummers/geluksgetallen 1 voor 1 weer naar je toe laten komen... in plaats van gokken, jouw persoonlijke Lotto / Staatsloterij eindcijfers -geluksnummers laten transformeren/berekenen in tijd.

Als we toch bezig zijn om de beste manier te vinden kunnen we ook de Fortune Cookies of geluksnummers uit de Chinese cultuur er bij halen: In de Chinese cultuur worden bepaalde nummers beschouwd als gelukkig (??) of ongelukkig (??). Deze bepaling is gebaseerd op het Chinese woord dat ongeveer hetzelfde klinkt. Om geluk te werven geven mensen grote bedragen uit om een bepaalde gelukbrengend telefoonnummer, huisnummer, verdieping, rijbewijsnummer, autonummerbord, bankrekeningnummer en etc. te bemachtigen. * Chinese Geluksnummers:

Geluksnummers zijn gebaseerd op Chinese woorden die ongeveer hetzelfde klinken als een ander Chinees woord dat geluk of een andere positieve betekenis hebben. De nummers zes, acht en negen zijn gelukkig.

Ongeluksnummers zijn de cijfers vier, vijf en zeven. Het cijfer vier klinkt in verschillende Chinese dialecten, Japans, Koreaans en Vietnamees hetzelfde als "dood". Vier wordt vaak weggelaten in het tellen van verdiepingen. Vijf klinkt in het Standaardkantonees en Standaardmandarijn ongeveer hetzelfde als "niet". Zes/Lok wordt in het Standaardkantonees geassocieerd met het woord "vallen/Lôk" (?). De zevende maand van de Chinese kalender is de maand van de hongerige geesten. Volgens de traditionele Chinese godsdienst komen de vergeten geesten uit de hel naar boven om voedsel te zoeken. Centraal staat het hongerige geestenfestival * Wat kunnen we nog meer bedenken: * Stel je eens voor . (onderzoek):
Hoe reageert u als u merkt dat u de hoofdprijs of Jackpot in de loterij hebt gewonnen?:
 1. Weet niet/geen antwoord 20%
 2. Overige antwoorden 7%
 3. Zweten/slappe knieën/ flauw vallen 3%
 4. Gillen/schreeuwen 8%
 5. Verrast/verbaasd 10%
 6. Familie/vrienden/ kennissen bellen 11%
 7. Bedenken wat ik ermee ga doen 13%
 8. Blijf kalm/nuchter 14%
 9. Uit mijn dak gaan/dansen/springen 18%
 10. Ik zou het niet geloven 23%
 11. Blij/lachen 24%


Verder overheerst, naast blijdschap, ongeloof ........."Ik zou tien keer controleren of het echt klopt !"

Artikel: J.P. van Hove,. Bronnen:
* Website Primera van Hove:
* Weblog Primera van Hove:
* Onderzoek uitgevoerd door Onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de Lotto, augustus 2008.
* Onderzoek uitgevoerd door Onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de Nederlandse Staatsloterij.
primera van Hove MenuZes (!) Lotto en Staatsloterij geluksnummer Methoden, Strategiën !!Primera van Hove.
 1. Lotto/Staatslot-eindcijfer Geluksnummers Strategie: Het Frequentie Analyse Systeem.
 2. Lotto/Staatslot-eindcijfer Geluksnummers Strategie: Het Geluksnummer Systeem.
 3. Lotto/Staatslot-eindcijfer Geluksnummers Strategie: Het Pooling Systeem.
 4. Lotto/Staatslot-eindcijfer Geluksnummers Strategie: Het Numerologie Systeem.
 5. Lotto/Staatslot-eindcijfer Geluksnummers Strategie: Het Alfabet Systeem.
 6. Lotto/Staatslot-eindcijfer Geluksnummers Strategie: Het Reduceer Systeem.


Naar het Menu:menu primera van Hove

Google met Primera van Hove


© Copyright 2000
J.P. van Hove
Disclaimer - Privacy