terug menu geluksnummersinfo


Wat is Geluk in Nederland ?Het geluk van Nederland wordt vooral veroorzaakt door de mensen uit de directe omgeving. Nederlanders zijn een gelukkig volkje. Dit bleek al uit een internationaal onderzoek van de OESO (Nederland staat in de top 10 meest gelukkige ontwikkelde landen) en dit onderzoek onderstreept deze bevinding. Drie kwart van de Nederlanders geeft aan gelukkig (42%) of zeer gelukkig (33%) te zijn. Het meest gelukkig zijn Nederlanders op hun dertigste levensjaar.

Een goede gezondheid staat bovenaan de lijst met zaken die een bijdrage leveren aan het geluk van Nederland. Bijna heel Nederland (94%) geeft aan dat een goede gezondheid een belangrijke bijdrage levert aan hun geluk. Naast gezondheid zijn het gezin, de familie en vrienden belangrijke beïnvloeders van het Nederlandse geluk. Het voelen van de liefde van de mensen om ons heen (89%), het helpen van familie of vrienden (83%) en het eigen geluk delen met familie of vrienden (82%) zijn voor een ruime meerderheid van de Nederlanders belangrijk voor het geluk. Op de vraag op welk moment van de dag men het gelukkigst is, geeft ongeveer de helft (49%) van Nederland aan dat dit in de avond is. Wanneer we ons bedenken dat de avond het moment is waar we ons onder onze naasten begeven, bevestigt dit impliciet de eerdere constatering verder dat de mensen in onze omgeving belangrijk zijn voor het geluk.

Geluk is overdraagbaar.
Een overtuigende meerderheid geeft aan dat zij gelukkig zijn wanneer hun familie dat ook is (85%) en dat ze gelukkig worden wanneer ze mensen elkaar zien helpen (83%). Opvallend is echter dat Nederlanders minder vaak denken dat anderen gelukkig worden wanneer zij dat zelf zijn (55%). Het lijkt er dus op dat de Nederlanders de invloed van hun eigen geluk onderschatten maar wel zelf het effect van het geluk van anderen ervaren. Ongeveer zes op de tien Nederlanders denkt dat geluk aanstekelijk is (64%).
... Lees verder

naar boven: lotto loterij geluksnummers menu

© Copyright 2000- - J.P. van Hove -
Contact - Disclaimer - Privacy