terug menu geluksnummersinfo


Mannen van 37

zijn gelukkig:Jonge mannen denken misschien dat een leven als vrijgezel met snelle auto's, buitenlandse avonturen en mooie vrouwen de sleutel tot geluk is, maar in werkelijkheid gaat het helemaal anders. Het zijn namelijk stabiliteit, routine en een langdurige relatie die het meest voldoening geven. Het gelukkigst zijn mannen dan ook op hun 37ste, na het beklimmen van de carrièreladder en het stichten van een gezin.

Dat is ook de leeftijd waarop mannen gesetteld zijn in een gelukkige relatie en een dichte kring van vrienden hebben met wie ze kunnen afspreken. Bovendien duurt het nog minstens tien jaar voor de gevreesde midlifecrisis komt en zijn hun angstige tienerjaren nog maar een vage herinnering.

Mijlpalen
Op hun 37ste hebben mannen ook al dingen meegemaakt die hun leven voorgoed veranderden. Vader worden is bijvoorbeeld zo'n intense ervaring, met 43 procent van de mannen die de geboorte van een kind beschouwt als de gelukkigste dag van zijn leven. Dat wordt gevolgd door trouwen (35 procent) en hun favoriete voetbalteam kampioen zien worden (18 procent).

Andere heuglijke momenten zijn het kopen van een huis (17 procent) of auto (7 procent), een huwelijksaanzoek (13 procent) of afstuderen aan de universiteit (9 procent). Volgens experts gaat het om mijlpalen die mannen op hun 37ste bereikt hebben, waardoor dit 'de leeftijd van geluk' is.

Zelfvertrouwen
Volgens psychotherapeut Philip Hodson halen mannen van 37 ook voordeel uit hun gezondheid en levenservaring. "Het lijkt logisch om te denken dat mannen gelukkiger zijn als ze jong zijn. Dan zijn ze fit en gezond, terwijl ze later meer vatbaar zijn voor ziektes en zwakker zijn."

"Maar op je 37ste ben je jong genoeg om niet ontgoocheld te zijn in het leven, wat wel gebeurt in de midlifecrisis. Tegelijkertijd heb je echter genoeg zelfvertrouwen ontwikkeld, respect en autoriteit verdiend en heb je een gevoel van succes", aldus Hodson.

Glimlach
Vaak zijn het ook de kleine dingen in het leven die deze mannen gelukkig maken, onthulde de enquête bij 1.000 mannen. Dat gaat van het eten van hun favoriete lunch (29 procent), over het kopen van dvd's, kleren en gadgets (28 procent) tot het rondhangen met vrienden (27 procent).

Andere dingen die een glimlach op het gezicht van een man toveren zijn een onschuldige flirt (26 procent), een kopje koffie of thee (20 procent) of een verrassingsdineetje, klaargemaakt door de vrouw van hun leven (20 procent). Anderen zijn dan weer gelukkig als ze tijd vinden om het nieuws te volgen (11 procent), een nieuwe topscore behalen bij een spelletje (8 procent) of een simpel sms'je ontvangen (5 procent).

(goedgevoel.be)

naar boven: lotto loterij geluksnummers menu

© Copyright 2000- - J.P. van Hove -
Contact - Disclaimer - Privacy