KvK...22 februari 1954...Dat is de datum van vestiging uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rijnland met als rechtsvorm: eenmanszaak.

Dat was de vestiging van de dameskapsalon die J.P. van Hove sr. samen met zijn vrouw A.H. van Hove-Wielinga begon in de coornhertstraat in Leiden, ook in het Morskwartier :

foto J.P. van Hove sr. (6K)

December 1965...staat er op het hei-fundeer en rioleringsplan voor 7 benedenwoningen, 36 maisonnettes, 8 flats en 1 dagwinkel (!). Het was een van de eerste winkels op het diamantplein, samen met o.a. slijterij Toet en drogisterij de Witt.

In 1967startten Jan van Hove en zijn vrouw Anthonia van Hove-Wielinga met de verkoop van tabak, dierenvoeders, hengelsport en een herenkapsalon in het pand aan het diamantplein. Niet veel later werd Jan van Hove tevens beheerder van het postagentschap in hetzelfde winkelpand.

In 1984besloten ze te stoppen en werd de winkel voortgezet door Hans van Hove, de zoon van Jan van Hove.

Toen in 1987Postkantoren bv. een eigen vestiging begon, ook op het diamantplein, ging Hans verder na een stevige uitbreiding van het assortiment met kantoorartikelen, totdat... Postkantoren bv.

in 2000de eigen vestiging opgaf en Hans weer het aanbod kreeg om een postagentschap te beginnen. Hij ging toen een v.o.f. aan met zijn vrouw Corrie van Hove-Sinon en vijf jaar later,

in 2005besloten ze de winkel grondig te laten verbouwen en zich aan te sluiten bij de branche-organisatie Primera om daarmee de vestiging van een postagentschap 'Nieuwe Stijl' mogelijk te maken voor de daaropvolgende vijf jaar. Op 16 april 2005 ging de winkel 'Nieuwe stijl' van de familie van Hove weer open.

in 2012Per 26 April 2012 werd het Postkantoor een PostNL Servicepunt uitsluitend voor alle uw Postzaken maar zonderING geldzaken.

foto Primera van Hove (6K)


Per 3 september 2018 zijn Hans en Corrie van Hove met pensioen, de nieuwe eigenaar zet het voort als Primera Diamantplein.Naar het Menu:menu primera van Hove

Google met Primera van Hove


© Copyright 2000
J.P. van Hove
Disclaimer - Privacy