Is het leven een loterij ?:is het hele leven een loterij?

... of is het misschien het grijpen van de mogelijkheden en kansen die je onderweg tegen komt ?

Er was eens een man in een dorp die zeer onfortuinlijk was, iedereen had medelijden met hem en het was inderdaad een man zonder geld, zonder huis, zonder vrouw en zonder kinderen, niemand wilde hem werk geven zelfs niet als knecht ofzo.

Zijn aardige dorpsgenoten vroegen een wijze man om hulp voor de arme kerel, verrassend genoeg zei de wijze man dat het goede dat we doen voor anderen soms helemaal niets voor die personen veranderd. Hij voegde daaraan toe dat er iets in ons is, dat ons het leven doet leven dat we hebben. De vriendelijke mensen geloofden hem niet dus besloot hij om het hun te bewijzen:

Er verstreek een half jaar, toen verzocht de wijze man de mensen in het dorp om van elk huis een goudstuk te verzamelen voor de arme oude man, zonder het hem te vertellen en dat deden ze.

In het midden van het dorp lag een brug die zo scheef was, dat wanneer je op het ene uiteinde stond je niet de andere kant kon zien. De wijze man legde de zak vol gouden munten vlak achter het midden van de brug en vroeg de arme oude man om de brug over te steken. Het hele dorp stond naar hem te kijken.

Daarna vroeg de wijze man hem wat hij had gezien op de weg, de arme man zei: "Ik zag niets". Iedereen staarde de arme man aan. "Ik dacht bij mezelf", legde hij uit, "dat het oversteken van de brug erg eenvoudig is, ik loop er bijna elke dag over. Dus stak ik de brug over met mijn ogen dicht" !

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je die ene kans hebt gemist, simpelweg omdat je er misschien langs liep met je ogen dicht ? Als die zak goud het winnende Staatslot is met jouw twee persoonlijke Geluksnummersals eindcijfers, dan wordt het misschien tijd om toch maar dat Staatslot te kopen ! Hans van Hove

Naar het Menu:menu primera van HoveGoogle met Primera van Hove


© Copyright 2000
J.P. van Hove
Disclaimer - Privacy