GeluksNummers Draakgoodluck


provided
byThe JavaScript Source


De geschiedenis van de Chinese numerologie!

Chinese numerologie wordt beschouwd als een van de oudste vormen van numerologie zijn. De oorsprong van de Chinese numerologie dateren 4000 jaar geleden.

Een bekend verhaal is dat de eerste van de vijf mythische keizers van China, Wu van Hsai, werkte aan de oever van de Gele Rivier om te proberen een methode te vinden om de overstromingen te voorkomen.

Het was in de loop van dit werk, dat Wu een tortoise schelp vond, die destijds werd beschouwd als een zeer goed voorteken. Deze schelp was echter uiterst zeldzaam, uniek en bijzonder omdat er boeiende markeringen op stonden:

Een magisch 3x3 vierkant 'Lo Shu Grid':

4 9 2
3 5 7
8 1 6

Dit vierkant werd later bekend als de 'Lo Shu Grid'. De 'Lo Shu Grid' is vooral opmerkelijk omdat elke rij, kolom en diagonaal op de grid opgeteld komen op het nummer '15 '.

Chinese numerologie is gebaseerd op mystieke tradities, waaronder de I-Ching. Het gemeenschappelijke uitgangspunt is dat bepaalde nummers worden geassocieerd met 'goed' of 'slecht'. Het element dat een nummer 'goed' of 'slecht' maakt is de woordspelingen en het woord spelen dat mogelijk is in deze veel-toontaal.

Na verloop van tijd is de chinese numerologie geëvolueerd in drie verschillende systemen die worden gebruikt vandaag. Er is de Westerse versie van de Chinese numerologie, de traditionele Chinese numerologie en het Ki-systeem.

Google met Primera van Hove
Naar het Menu:menu primera van Hove>

© Copyright 2000
J.P. van Hove
Disclaimer - Privacy