klikenstop

Martijn en de Klik-Stop-Flits Machine
Martijn was een gewone jongen met een buitengewone fascinatie voor getallen. Hij geloofde dat getallen de sleutel waren tot het begrijpen van het universum. Op een dag, terwijl hij door de straten van zijn stad liep, zag hij een vreemd uitziende machine staan in de etalage van een winkel. Het had de naam 'Klik-Stop-Flits' en beloofde geluksnummers te genereren voor iedereen die het durfde te proberen.
Zonder aarzelen stapte Martijn de winkel binnen en vroeg de eigenaar hoe de machine werkte. De eigenaar, een oude man met twinkeling in zijn ogen, legde uit dat de machine een antiek artefact was, gezegd dat het geluk kon brengen aan degenen die de juiste getallen konden vinden. Martijn was geïntrigeerd en besloot de machine uit te proberen.
Hij plaatste een munt in de gleuf en trok aan de hendel. De machine maakte een reeks klik-stop-flits geluiden en de getallen begonnen te draaien op het scherm. Toen het stopte, staarde Martijn naar de getallen die verschenen: 7, 14, 29, 33, 42 en 50. Hij schreef ze snel op en bedankte de eigenaar voordat hij de winkel verliet.
De volgende dag, toen de loterijnummers werden aangekondigd, kon Martijn zijn ogen niet geloven. De getallen die hij van de Klik-Stop-Flits machine had gekregen, waren exact de winnende nummers! Hij had de jackpot gewonnen! Martijn was overweldigd door vreugde en dankbaarheid. Hij besloot een deel van zijn winst te gebruiken om de oude man en zijn winkel te helpen, en de rest om te investeren in zijn onderwijs en de gemeenschap.
Het verhaal van Martijn en de Klik-Stop-Flits machine verspreidde zich snel door de stad, en mensen kwamen van heinde en verre om hun geluk te beproeven. Maar Martijn wist dat het echte geluk niet kwam van de getallen, maar van de vriendelijkheid en de gemeenschap die hij had gevonden.


Naar het Menu:menu primera van Hove

© Copyright 2000
J.P. van Hove
Disclaimer - Privacy