terug menu geluksnummersinfo


Werk en Geluk

volgens onderzoek zijn,Europeanen redelijk gelukkig

Het valt zoals gezegd in Nederland over het algemeen nog mee. Onderzoeksbureau StepStone heeft onderzoek gedaan naar het algehele geluksniveau op het werk binnen Europa. De mening van meer dan 14.800 bedrijven en personen in zeven Europese landen: Oostenrijk, Belgiê, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden. 13.582 personen tussen de 18 en 65 jaar hebben gereageerd. Het onderzoek vond plaats in maart en april 2012.

Met een gemiddelde score van 6,3 op tien, blijken Europeanen redelijk gelukkig in hun leven. Op het werk echter zijn ze vaak minder gelukkig. Voor geluk op het werk is de gemiddelde score slechts 5,5 op tien. Binnen Europa zijn de Denen en de Zweden het gelukkigst in het leven. Daarna volgen de Duitsers, die weliswaar gelukkig zijn in het leven, maar het minst gelukkig op het werk. Oostenrijkse werknemers zijn ook niet erg gelukkig op het werk, met een score onder de 5. Op het werk zijn gemiddeld de Belgen het gelukkigst, gevolgd door de Denen en de Nederlanders.

Geluksfactoren

Hoe kan een organisatie het geluksniveau verbeteren? De top drie basisregels voor geluk op het werk zijn: toon respect voor de werknemers, geef ze een functie die interessant genoeg is om er waarde aan te hechten en zorg voor een goede sfeer binnen het bedrijf. Het zijn met name 'softe factoren' die een rol van betekenis spelen. Ter illustratie: een goed salaris is belangrijk - 81 procent van de werknemers geeft aan dat dit geluk op het werk met zich meebrengt - maar het komt toch pas op de laatste plaats in de top tien.

Top 10 geluksfactoren

Het rapport stelt: "De softe factoren hebben allemaal te maken met vertrouwen op het werk." Maar niet alleen de houding van het management speelt een rol. Ook het contact met collega's van hetzelfde niveau wordt aangegeven als een belangrijke factor voor geluk op het werk.

De totale top tien van factoren die het geluk op het werk beïnvloeden ziet er als volgt uit:De softe factoren hebben zoals gesteld allemaal te maken met vertrouwen op het werk. De softe factoren binnen de top 10 zijn. 1 , 3, 4, 5, 6, 7 en 8. Het merendeel van de factoren dus.

Tips voor geluk:

Het volstaat dus niet meer een interessante functie en een goed salaris aan te bieden. Het is beter geluk op het werk te stimuleren als u het optimale uit uw werknemers wilt halen en uw talentjes wilt vasthouden. "Een gelukkig bedrijf maakt een grotere kans het beste uit hun werknemers te halen", aldus de onderzoekers. Enkele tips voor managers:.

1 Zorg voor een goede basis.

Er zijn een aantal basisvoorwaarden die goed moeten zijn, willen bedrijven dat hun werknemers gelukkig worden, waaronder het salaris, het ondernemingsbeleid, de managementstijl, de werkomstandigheden en werkzekerheid. "Als deze voorwaarden niet goed geregeld zijn, dan zitten werknemers niet lekker in hun vel in hun werkomgeving."

2 Respect is een sleutelfactor.

Respect is een onmisbare factor voor het geluksgevoel van elk individu. Een baan is meer dan alleen maar een baan. Zelfontplooiing is voor mensen een van de redenen om te werken.

3 Ruimte voor zelfstandigheid.

De manier van werken vult de werkomgeving verder aan en daarom verdient ook dit aandacht. Aangezien mensen gelukkiger zijn als ze redelijk zelfstandig kunnen functioneren, loont het hier de ruimte voor te geven.

(BusinessCompleet.nl)

naar boven: lotto loterij geluksnummers menu

© Copyright 2000- - J.P. van Hove -
Contact - Disclaimer - Privacy