terug menu geluksnummersinfo


Het begon ongeveer 20 jaar geleden met twee tekeningen, maar er waren teveel andere bezigheden, Jaren lang slingerden ze door het huis, na elke opruimwoede kregen ze een andere plek. tot ze uiteindelijk toch maar in een lijstje werden gedaan i.p.v. weg te gooien.

1e kat tekening 1e kat tekening

Na te zijn gestopt met werken kwamen alle oude hobbies weer in beeld maar tekenen niet. Begin 2021 kwam uiteindelijk toch het idee om weer eens iets aan tekenen te doen. Die eerste 2 tekeningen waren met potlood, dat was toch wel een beetje kaal zo zonder kleur. Tsja wat voor materiaal neem je daar dan voor, softpastel is dan wel een uitdagend materiaal om te gebruiken, zeker als je vanaf een foto wilt werken en die als realiteit zo dicht mogelijk wilt benaderen.

Afbeeldingen van dieren en planten/bloemen zijn er altijd genoeg te vinden en het zijn onderwerpen in oneindige variaties, elk volgend werk is daardoor weer een nieuwe uitdaging.

Beweeg uw muis over de link:

Siberische grondeekhoorn 2021   Blauwe reiger jong 2021  

Purper reiger     Twee uilen 2021   Lynx 2021  

Kat (Noortje) 2021   Rode eekhoorn 2021   Specht 2021  

Tijger adem 2021  

Softpastel tekeningen op A4Softpastel tekeningen op A3

   (vuurvlinder/2 vlinders/boommarter) Start Over

Free script by
JavaScript Kit

Tot nu toe:


---------------------------


 

----------------------------

Werk in uitvoering


Tall bearded Iris 'Marron Chaud':

Nieuw onderwerp, een intrigerende foto van een bloem (baardiris). Een foto moet wel iets van een trigger geven om te maken - een klik geven.. ? - Eerst de potlood(h2)puntjes zetten om de schets te kunnen maken in de juiste verhouding. Het begin is er weer; dan wordt het vanaf nu een lange verslavende reeks van soms piepkleine keuzes maken en ontdekkingen qua toepassing van materiaal.

In ieder geval links beginnen (rechtshandig) en dan de achtergrond om de schets heen aanbrengen.

Oh shit, niet elk tijdschrift is op a4 blijkbaar, dat is jammer, dan maar een beetje ouderwets knippen en plakken, moet wel kunnen.
Nu links de achtergrondkleur tegen de schets aan dan is het onderwerp beter/scherper af te werken. Achtergrond bloemknoppen kunnen wel uit de dunne achtergondkleur worden gegumd of erop gezet.


Het blijft wel een groot verschil tussen softpastel en fotopixels, daar komt nog bij dat pastelpapier minimaal een fijne structuur heeft om er mee te kunnen werken.
De kleur en zeker het verschil in materiaal is niet helemaal te overbruggen, voor de achtergrond is dat minder van belang.


Misschien kan nu de achtergrond worden gefixeerd met fixatief.


Helaas het is een soepkip geworden, een bloem is toch nog wel een dingetje.

naar boven: lotto loterij geluksnummers menu

© Copyright 2000- - J.P. van Hove -
Contact - Disclaimer - Privacy
----------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------