terug menu geluksnummersinfo


Dagdromen

in de Loterijen:dagdromenVakantie, wereldreis, wonen in het buitenland: Nederlanders fantaseren erop los !


Stoppen met werken, meer tijd voor het gezin, een nieuwe relatie: negen op de tien Nederlanders dagdromen geregeld, zo blijkt uit onderzoek van de Staatsloterij.

Thuis op de bank fantaseert men er stevig op los, waarbij opvalt dat vrouwen andere dagdromen hebben dan mannen. Het onderzoek van de Staatsloterij toont aan dat mannen doorgaans dagdromen over stoppen met werken en over reizen. Vrouwen daarentegen dromen liever over meer tijd voor het gezin, ongelimiteerd winkelen of een lekkere beautybehandeling. Jongeren onder de 30 jaar dromen vaker over een nieuwe liefde dan ouderen: 56 procent tegenover 19 procent.

Elke dag ontspannen met het gezin is vooral een fantasie voor dertigers: 39 procent tegenover 14 procent van de jongeren en 25 procent van de ouderen. Ouderen blijken minder gevoelig voor dagdromen: slechts een derde van de zestigplussers dagdroomt nog. Van alle Nederlanders mijmeren Flevolanders het meest. 80 procent van hen dagdroomt regelmatig tot vaak tegenover een landelijk gemiddelde van 46 procent. Groningers en Friezen blijken de naam van nuchtere noorderlingen hoog te houden: 20 procent van hen geeft aan nooit te dagdromen tegenover 11 procent gemiddeld in de andere provincies.

dagdromen2

Top 5 Dagdromen van Nederland:

  1. Op vakantie: 68,4 procent
  2. Wonen in het buitenland: 32,7 procent
  3. Maken van een wereldreis: 32,6 procent
  4. Eenleuke dag met vrienden: 28 procent
  5. Een ontspannen dag met het gezin: 27,2 procent
Bron: onafhankelijk, representatief onderzoek van de staatsloterij, onder 1067 mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder.
Uitgevoerd door onderzxoeksbureau KIEN in februari 2011.


naar boven:lotto loterij geluksnummers menu


© Copyright 2000- - J.P. van Hove -
Contact - Disclaimer - Privacy