terug menu geluksnummersinfo

(On)
Geluksnummers

in China:



Geluksnummers:



In China: Geluksnummer Zes

Het Geluksnummer 6 betekend ook rijkdom in het Kantonees, dit nummer is hetzelfde als Lok6 in het Mandarijn en wordt hetzelfde uitgesproken als "Liu" en is vergelijkbaar met "vloeistof " en wordt daarom beschouwd als goed voor het bedrijfsleven.

In China: Geluksnummer Zeven

Het nummer 7 symboliseert "saamhorigheid". Het is een geluksgetal voor relaties. Het wordt ook erkend als het gelukkigste nummer in het Westen, en is een van de zeldzame nummers dat het meest populair is in zowel de Chinese als in veel westerse culturen. Het is een geluksgetal in de Chinese cultuur, want het klinkt net zoals het Chinese karakter dat "ontstaan" betekent.

In China: Geluksnummer Acht

Het woord voor "acht" klinkt als het woord, dat "voorspoedig" of "rijkdom "betekent. In regionale dialecten zijn ook de woorden voor 'acht' en 'geluk' vergelijkbaar, bijvoorbeeld in het Kantonese "Baat 3 "en" Faat 3 ".

Er is ook een visuele gelijkenis tussen de twee cijfers, "88", en het Chinese karakter de " Shuang xi "(" dubbele vreugde "), hetgeen een populair decoratieve ontwerp is dat is samengesteld uit twee gestileerde karakters (" Xi " betekenis: " vreugde " of " geluk ").




In China: Geluksnummer Negen

Het nummer 9, werd van oudsher geassocieerd met de keizer van China , en het nummer werd vaak gebruikt in aangelegenheden m.b.t. de keizer, de kleren van de keizer hadden vaak negen draken en in Chinese mythologie had de draak negen draakjes. Het symboliseert ook de harmonie. Bovendien is het aantal 9 is een homofoon van het woord voor "langdurige", en als zodanig wordt het vaak gebruikt in bruiloften .

Sommige Chinezen vandaag de dag geloven dat de negen geluk is (ook door anderen ervaren als het nummer voor geluk) omdat het de grootste single-digit is (Arabisch). Toch betekent dit niet dat het voort komt uit de Chinese traditie, want het grootste single-digit Chinese nummer is tien.



Ongeluksnummers:



In China: Ongeluksnummer Vier

Nummer vier wordt beschouwd als een ongeluksgetal in China , want het is bijna gelijkluidend aan het woord "dood". Daardoor slaan vele genummerde productlijnen de "4" over: bijvoorbeeld Nokia mobiele telefoons (er is geen serie die begint met een 4), Palm PDA's , Canon PowerShot G- serie (na G3 gaat G5 ), enz. In Oost-Azië, beschikken sommige gebouwen niet over een 4e verdieping. (zoals de westerse praktijk van sommige gebouwen die niet een 13e verdieping hebben omdat 13 wordt beschouwd als pech.) In Hong Kong zijn in een aantal hoge-woongebouwen alle verdiepingnummers met "4" weggelaten en bijvoorbeeld 4, 14, 24, 34 en alle 40-49 verdiepingen. Hierdoor zal een gebouw 50 verdiepingen in feite slechts 35 fysieke verdiepingen hebben.



In China: Ongeluksnummer Vijf

Hoewel de vijf ook "ik" kan zijn in het Mandarijn, is het meestal geassocieerd met "niet" . Indien gebruikt voor de negatieve lading kan het goed worden door het met een negatief te gebruiken. 54 betekent "niet sterven" of "geen dood".



In China: Ongeluksnummer Zes

Zes in het Kantonees, die een vergelijkbare uitspraak heeft met die van "lok6" ("te laten vallen, vallen") kan ongelukkige combinaties vormen.



In China: On- of geluksnummer Zeven

Zeven wordt beschouwd als spiritistisch of spookachtig. De zevende maand van de Chinese kalender wordt ook wel de "Ghost Maand" genoemd. Gedurende de maand zijn de poorten van de hel naar verluidt open zodat spoken en geesten de levende wereld mogen bezoeken. Echter, de Chinese maankalender heeft ook de 7de dag van de maand als Dag van de Chinese Valentijnsdag, zodat het getal 7 over het algemeen niet wordt geassocieerd met pech. In de meeste regio's in China blijft nummer 7 neutraal of verbonden met geluk.

naar boven:lotto loterij geluksnummers menu


© Copyright 2000- - J.P. van Hove -
Contact - Disclaimer - Privacy